samen slim bedacht

Zorgverlening verbeteren door inzet van wetenschappelijke kennis.

werken bij

Vacature: Senior Lead Consultant Capaciteitsmanagement in de Zorg

Rhythm is een jonge en sterk groeiende onderneming. Het helpt zorginstellingen haar dienstverlening  te verbeteren en te innoveren. Rhythm is een spin-off van het Center for Healthcare Operations Improvement and Research (van de Universiteit Twente) en ORTEC.

Wij staan voor pionieren en innoveren. We verbinden wetenschap en praktijk. Op basis van de nieuwste kennis werken we samen met onze strategische klantpartners aan het optimaliseren van de levering van zorg. Dit doen we vanuit het perspectief van de patiënt, de betrokken zorgprofessionals en de zorginstelling.

Als lead consultant van Rhythm ben jij degene die sturing geeft aan een verbeterprogramma voor de planning en controle van zorgverleningsprocessen. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Het optimaliseren van de doorstroom (flow) van patiënten in een chirurgische zorgketen zonder toename van capaciteit van betrokken zorgafdelingen (polikliniek, radiologie, OK-centrum, verpleegafdeling),
 • Het opzetten van een planning en control management structuur voor een nieuw geopend OK-complex,
 • Herverdeling van activiteiten over meerdere vestigingen van een gespecialiseerd ziekenhuis.

Dergelijke vraagstellingen zijn complex, zowel vanuit inhoudelijk als veranderkundig perspectief. Dit vraagt van je om eerst de zorgprocessen tot op het bot te begrijpen om daarna bijpassende verbeterprogramma’s voor en met de opdrachtgever te ontwikkelen. Je identificeert de stakeholders binnen de zorginstelling en bouwt met hen langdurige relaties op. Je toont hen jouw kennis en ervaring en je doet dat vanuit een authentieke inslag.

Je werkt met een team van Rhythm consultants. Als teamleider gids je hen bij de uitvoering van de opdracht en bij het leveren resultaat van hoge kwaliteit. Je coacht de (junior) consultants om te excelleren en te groeien als consultant.

Als senior consultant co-creëer je de korte en lange termijn strategie van Rhythm. Je toont je daarin succesvol door bij te dragen aan verbetering van de dienstverlening aan onze klanten en het acquireren van nieuwe klantpartners.

wie ben je?

 • Een expert. Innovatie in een complexe omgeving enthousiasmeert en motiveert je. Je hebt een aantoonbare staat van dienst met betrekking tot het analyseren van complexe vraagstellingen en het verbeteren van zorgverlenende processen en capaciteitsplanning.
 • Je bent een inspirerende veranderkundig manager; excellent in het creëren van draagvlak voor een veranderproces en het begeleiden van de zorgpartner door dit proces. Je begrijpt het belang van een goed relatienetwerk en hoe die in te zetten en uit te breiden met de juiste belanghebbenden om verbeteringen effectief te implementeren.
 • Als ondernemend persoon heb je het vermogen een significante bijdrage te leveren aan de groei van een organisatie, zowel in omvang als in volwassenheid. Je hebt aantoonbare ervaring met het verwerven van nieuwe klanten.
 • Je bent een inspirerend teamleider, excellent in het begeleiden van collega’s om efficiënt hoogwaardig werk te leveren. Je brengt (junior) collega’s naar een hoger niveau. Met hen weet je een plezierige en motiverende werksfeer te creëren.
 • Je kent en bent ervaren in de zorgsector; bekend met de cultuur en in staat daar effectief in te handelen.
 • Je hebt excellente adviesvaardigheden en meerdere jaren werkervaring als consultant.
 • Je hebt een master-graad op het vlak van technische bedrijfskunde, econometrie, toegepaste wiskunde of een vergelijkbare (analytische) studie.
 • Je hebt 8 – 10 jaar relevante werkervaring
 • Je bent bereid op meerdere locaties (van zorginstellingen) te werken, en dus te reizen.

hoe solliciteren?

Als deze vacature je aan spreekt, dan kun je vandaag nog online solliciteren of contacteren via recruitment@rhythm.nl

meer over Rhythm

Rhythm is een initiatief van de onderzoeksgroep CHOIR, Centre for Healthcare Operations Improvement and Research van de Universiteit Twente, en ORTEC, de in optimalisatie gespecialiseerde leverancier van adviesdiensten en software.

De onderzoeksgroep CHOIR onderzoekt complexe logistieke vraagstukken van zorginstellingen. Dit doen zij door het ontwikkelen van kennis en methoden voor optimalisatie van zorglogistiek. Met de toename van kennis op het gebied van zorglogistiek stijgt ook de vraag van zorginstellingen naar het toepassen van de ontwikkelde methoden in de praktijk. Vanuit deze toenemende vraag is in samenwerking met ORTEC de organisatie Rhythm opgericht. Rhythm maakt opgedane kennis op gebied van zorglogistiek breder toegankelijk en begeleidt zorgaanbieders in het verbeteren van hun capaciteitsmanagement. Rhythm heeft een open, informele, coöperatieve en positieve cultuur met jonge, inspirerende, slimme en enthousiaste collega’s.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.